Shiatsu


Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een eeuwenoude oosterse geneeswijze. Het is een massagevorm afkomstig uit Japan en heeft zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde en filosofie, beter bekend als TCM (Traditional Chinese Medicine).

Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk” en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Waar acupunctuur werkt met naalden doet Shiatsu dat met behulp van duimen, vingers en handpalmen. Er wordt druk uitgeoefend op de meridianen (energiebanen) in het lichaam met als doel het opheffen van eventuele blokkades en het herstellen van de natuurlijke balans van het lichaam. Ook wordt er gebruik gemaakt van rotaties van gewrichten en strekkingen.

Shiatsu gaat uit van een holistische benadering, dat wil zeggen dat lichaam en geest als een eenheid worden beschouwd. De oosterse geneeskunde beschrijft het functioneren van het lichaam in termen van energie (Qi/Ki). Als de energie probleemloos door de meridianen stroomt, is men gezond. Dit vereist dat lichaam en geest met elkaar in harmonie zijn. De Chinezen gaan uit van de krachten Yin en Yang om dit idee van evenwicht uit te drukken. Yin en Yang zijn elkaars tegengestelden en vullen elkaar aan. Is de energie van het lichaam in evenwicht, dan bezit Qi zowel Yin- als Yang-aspecten. Is het evenwicht tussen Yin en Yang verstoord, dan raakt het Qi ook ontregeld en wordt men ziek.

In het verleden werd Shiatsu-massage voornamelijk preventief gegeven om meer weerstand op te bouwen, waardoor klachten en ziektes zich minder snel konden manifesteren. Ook nu hoef je geen klachten te hebben om een behandeling te ontvangen!
Het is mogelijk omzowel een therapeutische- als een ontspannende Shiatsu-behandeling te ondergaan.

 

 
     

Massage is een van de natuurlijkste manieren om het lichaam van stress te ontlasten en is al zo oud als de mens bestaat.

interessante links | privacystatement | design webenlogo.nl