Behandelingen


Shiatsu-massage

Een Shiatsu-massage bestaat uit een gehele lichaamsmassage. Het heeft een diepe ontspannende werking en kan preventief genezend werken. Er wordt hierbij geen diagnose gesteld.

De massage duurt ± 1 uur.

Shiatsu-therapie

Bij Shiatsu-therapie komt meestal niet het gehele lichaam aan bod maar wordt er aandacht besteed aan een specifieke klacht. Er wordt een diagnose gesteld aan de hand van vragen. Ook wordt er gebruik gemaakt van tongdiagnose, hara-of buikdiagnose en polsdiagnostiek. Aan de hand hiervan zal een behandelplan worden opgesteld.

De eerste shiatsu-behandeling duurt ± 1,5 uur in verband met de intake (anamnese). De vervolgbehandelingen duren ± 1 uur.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de duur daarvan. Na 5 à 6 behandelingen wordt meestal wel duidelijk of de behandeling aanslaat en of shiatsu wel de juiste therapie voor je is.

De behandeling wordt op een zachte mat (futon) op de grond uitgevoerd. De massage wordt door de kleding heen gegeven. Het is daarom raadzaam om tijdens de behandeling losse, comfortabele kleding te dragen. Na de behandeling is het gewenst rustig aan te doen en veel water of kruidenthee te drinken, zodat afvalstoffen makkelijker worden verwijderd.

 

 
     

Massage is een van de natuurlijkste manieren om het lichaam van stress te ontlasten en is al zo oud als de mens bestaat.

interessante links | privacystatement | design webenlogo.nl